Buurgenootschap ´t Bergske

Sinterklaas 2015

Op vrijdag, 27 november kwam Sinterklaas met zijn pieten een bezoekje brengen aan de kinderen van ‘t Bergske. Vol spanning zaten de kinderen te wachten op de Sint. Al snel kwamen de eerste 2 pieten binnen. Zij hadden de staf van Sinterklaas verstopt en hadden nu een hele vreemde staf bij. Eentje die heel lang en ook weer heel kort gemaakt kon worden. Toen Sinterklaas iets later binnenkwam, zonder staf en zonder hoofdpiet, werd ook die staf door zwarte piet verstopt. De kinderen mochten dit uiteraard niet tegen Sinterklaas zeggen. Gelukkig kwam iets later de hoofdpiet binnen met de echte staf en natuurlijk vertelden de kinderen heel eerlijk tegen sinterklaas wie de schuldigen waren van dit alles.

Daarna mochten alle kindjes bij Sinterklaas komen om te zeggen wat ze op hun verlanglijstje hadden, om zomaar een verhaaltje te vertellen of een liedje te zingen. Daarna was het weer tijd voor de polonaise. De muziek ging aan en alle kinderen gingen samen met de zwarte pieten in de polonaise.

En toen was het tijd om kadootjes uit te delen. Alle kinderen mochten bij Sinterklaas een kadootje komen halen. Voor Nikki, Tara en Isa had de Sint loopskies meegebracht. Voor Gijs, Luca en Sem was er een hele mooie vlieger. Voor Floor een lolobal en voor Maud en Jaimy een setje met allerlei buitenspeelgoed. De Sint had de kinderen weer goed verwend en met een “Dag Sinterklaasje”nam hij weer afscheid ‘t Bergske.

Voor de foto’s: klik hier.

Mede mogelijk gemaakt door Jory Geerts. | beheer