Buurgenootschap ´t Bergske

Fietstocht en barbecue 2012

Op zondag, 24 juni werd weer de jaarlijkse fietstocht gehouden. Ondanks het slechte weer vertrokken toch 11 gezinnen op de fiets om kans te maken op de felbegeerde wisseltrofee. Na een lange tocht door de bossen kwamen zij bij de post. In de schuilplaats voor de Schotse Hooglanders zat Lian moederziel alleen, maar wel lekker droog. Daar werd iedereen voorzien van koffie, thee of ranja en een lekker snoepje. Na de post kon de tocht worden vervolgd en uiteindelijk kwam iedereen toch nog vrij droog aan op het eindpunt.

Tijdens de tocht moesten letters worden gevonden en samen met een aantal letters uit een kruiswoordpuzzel kon het volgende woord worden gevormd: fietsrouteplanner.

Ook moesten in de straat nog een aantal foto’s worden gezocht en hiermee moest een rekensom worden opgelost.

Uiteindelijk hadden bijna alle deelnemers het maximale aantal punten en moest een pot met spekjes uitkomst bieden. Het juiste aantal spekjes werd geraden door Harrie en Petra Aarts en zij werden hiermee de winnaar van de wisseltrofee en ook van de pot met spekjes. Proficiat, Harrie en Petra.

Na de prijsuitreiking wilde José Snoeren het woord. Zij wilde stilstaan bij het 12 ½ jarig bestaan van de buurschap en namens alle buurtgenoten het bestuur bedanken voor hun inzet de afgelopen 12 ½ jaar. Jeanne, Lian, Ans en natuurlijk ook Jolanda kregen ieder een beker overhandigd en een bon voor een etentje met z’n vieren. Het initiatief voor deze huldiging kwam van Miriam Spapens, die er wegens vakantie zelf niet bij kon zijn. Wij waren blij verrast en willen Miriam en alle buurtgenoten bedanken voor deze leuke, lieve, spontane actie.

Onder het genot van een lapje vlees van de barbecue en een lekker drankje werd nog door gefeest tot in de late uurtjes. Het was weer “ouderwets” gezellig.

Voor foto’s: klik hier.

Mede mogelijk gemaakt door Jory Geerts. | beheer